Allegaardje

Heino is in het gelukkige bezit van een openbare kruidentuin. Kruidentuin ‘Allegaardje’ maakt onderdeel uit van Omheining en bestaat al sinds 1987. De tuin wordt onderhouden door een groepje enthousiaste vrijwilligers.
Zij werken gezamenlijk op een vast dagdeel in de tuin. In de winter is dat op woensdagmiddag en tijdens de zomertijd op woensdagochtend.

De kruiden in de tuin mogen door iedereen geplukt worden voor eigen gebruik, maar wel in een bescheiden hoeveelheid. Om ervoor te zorgen dat voldoende planten over blijven en de continuïteit wordt gegarandeerd, neemt Allegaardje deel aan de jaarlijkse Pompdagen en stekjesmarkt om producten te verkopen. Op die manier kunnen er nieuwe planten worden aangeschaft. Sinds enkele jaren beschikt de tuin over een automatisch beregenings-systeem. Met de toenemende droge periodes van de afgelopen is dit een zeer fijne toevoeging.

Mocht u interesse hebben om mee te helpen in de tuin, stuur dan een e-mail naar info@omheino.nl of kom gezellig langs op een woensdag als we bezig zijn in de tuin!

Meer lezen over de geschiedenis van de tuin?
Volg deze link naar een uitgave van
het contactblad van Omheining:
OmHeino 2021-4