OmHeino contactblad

Omheining heeft een contactblad onder de naam OmHeino. Het blad verschijnt vier keer per jaar en wordt gratis aan leden verstrekt.
Bij het Dorpshuus te Heino is het blad in te zien.
Het blad is voor €7,50 te verkrijgen bij de ReadShop aan de Marktstraat.
Alle contactbladen vanaf 1981 zijn in de bibliotheek van Omheining te raadplegen.

Schrijf uw eigen artikel! Voor OmHeino wordt voortdurend gezocht naar historisch en actueel materiaal. Het blad staat ook open voor eigen bijdragen van de lezers.
Hebt u een verhaal dat u wilt publiceren, het is welkom. Als u het niet zelf wilt schrijven, neem dan contact op voor een gesprek met een van de redacteuren.
redactie@omheino.nl

Het vierde nummer van OmHeino is verschenen. Jennie Pruim schrijft het 9e artikel in de vervolgserie over suikerzakjes, dit keer is restaurant De Veldhoek in beeld. Wim Potma beschrijft de monumentenstatus van zomaar een bank op de kruising van de Twentseweg met de Strenkhaarsweg. Herman Overkamp presenteert gegevens van Heinose molens in aanvulling op het themanummer van september. En als u niet de historie kent van de zogenoemde bronzen bout, is het de moeite waard om het artikel daarover van Peter Weller te lezen (en tijdens een wandeling de bout met eigen ogen te aanschouwen). De streektaal is met een nieuwe ronde ‘Wule zekt det zo’ terug van even weggeweest. Berend Jan Horstman en Gerrit Hulsink hebben meer dan voldoende stof om gewoon weer bij de letter A te beginnen. En Inge Roelofs gaat gewoon door met het putten uit het archief onder de titel ’20 jaar geleden’, zo’n rubriek eindigt feitelijk nooit en roept steeds weer mooie herinneringen op. Het nummer sluit af met het mooie ‘Käsfeest’ zoals veertig jaar geleden opgetekend door Henk van der Veen sr.