Tentoonstelling

Binnen de verenigingsruimte De Maelderieje aan de Canadastraat 6 beschikt Omheining over een ruime tentoonstellingsruimte. Hierin bevindt zich standaard een oude huiskamer en een bijzonder wandkleed dat in 1980 ter gelegenheid van de nieuwbouw van het gemeentehuis werd gemaakt. Regelmatig worden er tentoonstellingen georganiseerd, zoals: Historie 150 jaar Parochieleven, 40 jaar voetbal, 40 jaar carnaval, 100 jaar spanning (elektrificatie), Heino 70 jaar bevrijd, klassenfoto’s en Markante gebouwen. Heeft u zelf een idee voor een tentoonstelling, laat het ons weten!

Omheining bestond in 2021 al 40 jaar! Daarom is er een tentoonstelling ingericht die informatie geeft over de oprichting, de verschillende werkgroepen en verscheidene activiteiten. De tentoonstelling is tot en met de Pompdagen in augustus nog (op afspraak) te bezoeken. Volg de berichten op de nieuwspagina.

In 2022 bestaan het koor Heino Vocaal (vh Looft den Heer) en Muziekvereniging Salland (Lierderholthuis) maar liefst 100 jaar. Bij de start van de muziekestafette 2022 in Heino wil Omheining een tentoonstelling openen over al hetgeen met muziekbeoefening van doen heeft in de afgelopen eeuw. Hebt u tips of materiaal, laat het ons weten via info@omheino.nl