Wandelingen

De paas- en kerstwandelingen zijn een ware traditie geworden. Elk jaar organiseert Omheining op tweede paasdag en tweede kerstdag een wandeling door de mooie omgeving van Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem. Meestal een korte en lange route, in principe voor iedereen te doen. Onderweg wordt een koffiepauze gehouden en is er meestal een optreden van een muziekgezelschap. Voor deelname aan de wandeling wordt een bijdrage gevraagd om de kosten van koffie en beschrijving van de route te dekken. Loopt u ook mee de volgende keer?

De wandelingen worden geregeld door vrijwilligers van Omheining. Dat kan ook in de toekomst alleen als er voldoende vrijwilligers zijn! Enkelen van hen hebben dit al jarenlang gedaan en zien graag jongere opvolgers komen! Bij deze dus een oproep hiervoor. U kunt helemaal zelf bepalen hoe vaak en hoeveel tijd u hieraan kunt en wilt besteden. Kom er eens over praten in De Maelderieje op maandag- of dinsdagmorgen, de koffie staat vanaf 10:00 uur klaar. Of maak een afspraak via info@omheino.nl

 

 

Foto van Stef Wicher Schreurs: enthousiaste deelnemers bij de start van de kerstwandeling in 2023

 

De wandeling op tweede kerstdag trok 550 deelnemers.  De routes waren uitgezet in de omgeving van havezate Den Alerdinck bij Laag Zuthem.
Vergeleken bij de voorgaande dagen was het goed wandelweer. De Midwinterhoorngroep Haarle was present om een ook voor deze omgeving oorspronkelijk geluid te laten horen. Af en toe was er een plas water te omzeilen.
Na afloop werd er koffie/thee/chocolademelk geschonken en nagepraat bij een vrolijk stukje muziek.

 

Wandelaars op weg.
Foto’s: Stef Wichers Schreur
Meer foto’s? Klik op deze link om een album te downloaden.
Bent u zichtbaar op een foto en wilt u dat niet: mail naar info@omheino.nl 

Wandelroute markante gebouwen in het centrum van Heino.
Download hier de routebeschrijving.

Een meer uitgebreide wandel- en fietsroute langs markante gebouwen in en om Heino kunt u voor slechts €2,50 kopen in De Maelderieje.