Wandelingen

De paas- en kerstwandelingen zijn een ware traditie geworden. Elk jaar organiseert Omheining op tweede paasdag en tweede kerstdag een wandeling door de mooie omgeving van Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem. Meestal een korte en lange route, in principe voor iedereen te doen. Onderweg wordt een koffiepauze gehouden en is er meestal een optreden van een muziekgezelschap. Voor deelname aan de wandeling wordt een bijdrage gevraagd om de kosten van koffie en beschrijving van de route te dekken. Loopt u ook mee de volgende keer?

 

Foto: de paashaas verwelkomt wandelaars onderweg tijdens de wandeling in 2022

 

De paaswandeling op 10 april trok meer dan 200 deelnemers die zich lieten verrassen door een mooie route richting Lierderholthuis. Het nieuwe Grand Café de Wettering daar kreeg ook diverse wandelaars over de vloer. Een mooie uitspanning die dankzij de inzet van veel vrijwilligers tot stand kwam. Vanaf Lierderholthuis terug naar Heino kwam men over grondstukken die normaal gesproken niet betreden kunnen worden. 

En ook dit jaar is de wandeling geheel geregeld door vrijwilligers van Omheining. Dat kan in de toekomst alleen als er voldoende vrijwilligers zijn! Enkelen van hen hebben dit al jarenlang gedaan en zien graag jongere opvolgers komen! Bij deze dus een oproep hiervoor. U kunt helemaal zelf bepalen hoe vaak en hoeveel tijd u hieraan kunt en wilt besteden.

Ruim 60 bezoekers waren er  voor de nieuwe tentoonstelling. Ook die is weer door vrijwilligers met creativiteit samengesteld. Wellicht ook iets voor u om daar de volgende keer aan mee te werken?
Kom er eens over praten in De Maelderieje op maandag- of dinsdagmorgen, de koffie staat vanaf 10:00 uur klaar. Of maak een afspraak via info@omheino.nl

 

Wandelaars op weg naar en bij Grand Café de Wettering
Foto’s: Stef Wichers Schreur
Meer foto’s? Klik op deze link om een album te downloaden.

Wandelroute markante gebouwen in het centrum van Heino.
Download hier de routebeschrijving.

Een meer uitgebreide wandel- en fietsroute langs markante gebouwen in en om Heino kunt u voor slechts €2,50 kopen in De Maelderieje.