Pompdagen

De Pompdagen zijn sinds de festiviteiten ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van Heino in 1986 een traditie geworden. Een jaarlijks wisselend programma met ook vaste onderdelen zoals het Daggie Old Heino. Daaraan neemt ‘Omheining’ altijd deel met een kraam om de activiteiten van de vereniging te presenteren en een kraam van de werkgroep Kruidentuin Allegaardje. En natuurlijk proberen we daarbij om nieuwe leden te werven. Of mensen te interesseren om vrijwilliger te worden en zo deel te nemen aan het inrichten van de kraam tijdens de volgende Pompdagen. Gezelligheid is het trefwoord voor deze Pompdagen!

Het Daggie Old Heino op zaterdag 19 augustus 2023 trok iets meer dan 100 bezoekers naar de tentoonstellings- en werkruimte in de Maelderieje.

De tentoonstelling ’t Oale kump noa boam met oude gebruiksvoorwerpen, folklore en een overzicht van cartografie blijft tot en met oktober 2023 gratis te bezoeken. Elke maandag- en dinsdagmorgen van 10-12 uur of op andere tijden voor groepen op afspraak: info@omheino.nl 

Ook de kraam van Kruidentuin Allegaardje stond als vanouds voor het pand Dorpsstraat 41 en trok veel belangstelling.

Bij de algemene kraam lagen drie voorwerpen waarvan men kon raden waarvoor elk voorwerp diende. Er werden 89 antwoordformulieren ingediend. Daarvan waren er 38 met één goed antwoord, 10 met twee goede antwoorden en 2 met drie goede antwoorden. De prijswinnaars zijn persoonlijk benaderd.