UitMarkt een succes!

De eerste UitMarkt Heino op 16 september trok veel bezoekers naar De Maalderij, Dorpshuus, Kerkhuus en Nicolaaskerk. In de Nicolaaskerk was er enthousiasme over de modeshow van de Vereniging voor Heemkunde Omheining. Paula en Gerrie van de werkgroep Folklore waren weken bezig met het uitzoeken van de historische kleding en het ‘ronselen’ van de modellen. Ze maakten een professioneel draaiboek waardoor het voor ‘ladyspeaker’ Toos gemakkelijk werd om het publiek een toelichting te geven.

Direct na de modeshow toonde de werkgroep Oude Gebruiksvoorwerpen een aantal voorwerpen. Jan Lindeboom had het moeilijk gemaakt, want van slechts een enkel voorwerp wist men waarvoor het had gediend. 

Daarmee is Omheining een nieuwe ervaring rijker en het smaakt naar meer. We gaan bekijken of een combinatie van de modeshow en tonen van voorwerpen tot een nieuw aanbod kan leiden om voor groepen een leuke middag/avond te verzorgen!

Een fotoalbum van de bijdrage van Omheining aan de Uitmarkt vindt u hier.