NuHeino archief

Dinsdag 3 januari is het complete digitale archief van de nieuwssite NuHeino aan Omheining overgedragen. NuHeino werd in 2007 opgericht door Michel Brinkhuis en Jeroen en Niek Wolfkamp. Op 5 december 2016 werd het 10.000 en laatste artikel geplaatst. De drie initiatiefnemers deelden hun belangstelling voor ICT en het combineren van teksten met foto en video. Voor het nieuws gingen ze steeds zelf op pad naar evenementen en nieuwswaardige feiten, vaak samen met gepensioneerd persfotograaf Joost Pieterse (zo meldde de Stentor bij het beëindigen van de site). De informatie bestaande uit alle artikelen, meer dan 75.000 foto’s en video’s is uitstekend gerubriceerd en vormt daarmee een waardevolle aanvulling op het archief van Omheining. Uiteraard staat dat vanaf nu ook ter beschikking van geïnteresseerden. Bezoek daarvoor De Maelderieje of stuur een mail naar info@omheino.nlFoto v.l.n.r.: Joost Pieterse – Michel Brinkhuis – André Roelofs (wnd voorzitter Omheining)